Vakantiehuis huren in Frankenau, Sauerland

Frankenau en omgeving vakantiehuisje

Hieronder vindt je enkele mogelijkheden in de omgeving die jou vakantie nog leuker kunnen maken! Neem ook een kijkje in ons gezellige luxe vakantiehuisje in Frankenau die wij voordelig te huur aanbieden!

 

 • FRANKENAU  - Nabij het prachtige natuurschoon van Nationaal Park Kellerwald-Edersee  Lees meer...

 • NATUURPARK - Rondom het Nationaalpark, Lees meer...

 • NATIONAALPARK - Rondom het Nationaalpark, Lees meer...

 • ARCHEREGIO - Huisdieren en soortendiversiteit, Lees meer...

 • STEDEN EN DORPEN - Gezellige stadjes en dorpen hebben een gemoedelijke sfeer, Lees meer...

 • CULINAIR - Goede restaurants, Lees meer...

 • ZWEMMENZwemmen in buitenzwembaden in omgeving, Lees meer...

 • HUIFKARTOCHTDoor Nationaal Park Kellerwald-Edersee, Lees meer..

 • EDERSEEWatersport en visparadijs. Lees meer..

Stadt Frankenau in Duitsland

Frankenau 

Ons vakantiehuis ligt op slecht 1,5 kilometer van Stadt Frankenau. Hier kun je boodschappen doen bij Edeka supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, naar de slager of bakker. Frankenau ligt aan de rand van Nationaalpark Kellerwald Edersee, ook wel "kleines Stadt am großen Wald" genoemd.. een staatserkend vakantieoord in district Waldeck Frankenberg. Hiervandaan is veel te ondernemen en op korte afstand te bereiken. 

natuurpark

Natuurpark van Frankenau

Natuurpark Kellerwald-Edersee omvat een groot aantal beschermde gebieden. Deze bieden zeldzame dier- en plantensoorten een veilige langdurige leefomgeving. Er wordt al meer dan 10 jaar gewerkt aan een uitgebreid project ter bevordering van natuurbehoud in de regio. Het is ontwikkeld voor recreatie en natuurbeleving.

oerbossen nationaalpark

Natuurbeleving in het Nationaalpark

Het Nationaalpark Kellerwald-Edersee wacht om ontdekt te worden. Het is beschermt en één van de laatste beukenbosgebieden in Midden-Europa. Opgericht In 2004 en in 2020 in het noorden van de Edersee uitgebreid. Gedeelten van het park maken deel uit van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed die de belangrijkste overgebleven beukenbosfragmenten van de oorspronkelijk uitgestrekte beukenwouden in Duitsland vormen. Een beschermd natuurgebied dat nauwelijks door de mens wordt beinvloed en de natuur zijn gang gaat. Veel natuurliefhebbers zijn in verwondering van de puurheid van dit omvangrijke natuurgebied. Het park mag enkel worden betreden als bepaalde regels worden nageleefd. Zo mag je de paden niet verlaten en honden aangelijnd houden. Ver weg van de drukte van alledag vindt je hier nog een serene rust en ervaar je een gevoel van welbehagen in dit prachtig natuurgebied.

Archeregio in natuurpark

Informatie bij Archeregio

Locale boeren gebruiken koeien, paarden, schapen en geiten om de vele soorten graslanden te verzorgen. Langs het Archepad zijn vooral in de zomermaanden de beschermde huisdiersoorten te bewonderen. De Ark laat op een kindvriendelijke manier de verbanden zien tussen het landgebruik en voeding, Verder wordt er onderzoek gedaan naar diersoorten en behoud van de biodiversiteit.

vakwerkstad frankenberg

Charmante Steden en dorpen

Authentieke stadjes zoals Bad Wildungen, Fritzlar en Korbach nodigen uit om te bezoeken met hun charmante vakwerkhuizen en leuke winkelstraten met terasjes. Lekker relaxed wandelen en voordelig inkopen doen of heerlijk ontspannen een terrasje pakken en de vakantie vieren. Regelmatig worden er in de stadjes en dorpen gezellige  evenementen georganiseerd die je zeker bezichtigd moet hebben. 

culinair genieten

Culinaire restaurants in de omgeving

In het centrum is ook een aantal restaurants, welke een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben.

 • Hessischer hof

 • Waldeckerhof

 • Sonny's restaurant (op feriendorf)

 • Pizzaria Napoli

 • Adriana

Waldschwimmbad - zwembad in Löhlbach

Zwembaden dichtbij Frankenau

Er zijn meerdere zwembaden varierend van eenvoudig tot zeer uitgebreid met sauna en bubbelbaden. Op korte afstand rijden bereik je het Ederberglandbad in Frankenberg. Deze heeft een kinderbadje en mooi wedstrijdbad met daar omheen een ligweide. In Löhlbach heb je het Waldschwimbad. Het grootste kuuroord Bad Wildungen ligt op een half uurtje rijden van ons huisje. Bij de Edersee vind je meerdere natuurstrandbaden welke ook geschikt zijn voor kleine kinderen.

Huifkartocht door het Kellerwald

Inspirerende huifkartocht door de bossen

Op korte afstand van ons vakantiehuis bevindt zich manege van Frankenau, waar gekwalificeerde instructeurs je onder hun hoede nemen, ongeacht of je beginner bent of gevorderde. Instructeurs leren je kinderen niet alleen paardrijden, maar ook hoe ze met paarden moeten omgaan. Wil je het kellerwald in de huifkar ervaren en bekijken, ook dit is mogelijk, maak daarvoor een afspraak bij de manege. Het aanbod van de manege is veelzijdig. 

Touristen bij Edersee

Veelzijdig Stuwmeer Edersee

Stuwmeer Edersee ligt midden in Duitsland. Met een kustlijn van 27 kilometer en een diepte van 45 meter is dit één van de grootste stuwmeren van Europa. Omsloten door het bijzondere Natuurpark- en Nationaal Park Kellerwald Edersee, is dit een natuurgebied waar alle aspecten samen komen. Een waar roofvisparadijs en één van de weinige wateren waar de gehele oever toegankelijk is en je naar hartenlust kan vissen.  Boten zijn te huur bij verschillende bedrijven in de jachthaven, ook verschillende andere watersportmiddelen om te surfen, boarden e.d. zijn hier te verkrijgen.

alpenhornblazers in willingen

Cultuur van Duitsland

Jaarlijks worden er vele evenementen georganiseerd in de nabijgelegen dorpen en steden. Het alpenhornfestival is zo'n terugkerend festijn in Willingen dat jaarlijks vele honderden mensen aantrekt uit de wijde omgeving.

Goudvink gespot in Natuurpark

Vogels spotten in Frankenau

Vogels kun je met het blote oog bekijken, maar het spotten is pas echt leuk met een verrekijker. Om vogels te herkennen is het fijn om een app of vogelgids bij de hand te hebben. In het Nationaalpark komen rond de 75 soorten vogels voor, waarvan de grootste de zwarte ooievaar is. De oehoe is de grootste uil die nesteld in de kliffen. Van de totaal 7 soorten in Europa voorkomende spechten leven er hier 6 soorten. Vanuit ons huisje zijn er vele soorten vogels te spotten.

50plussers wandelen bij ons vakantiehuisje op Feriendorf Frankenau

vakantie 50+

Ons vakantiehuis op Feriendorf Frankenau is het ideale startpunt voor een geslaagde vakantie in de natuur. Door een grote veelzijdigheid aan mogelijkheden om te doen en de natuur in te gaan kun je genieten van een omgeving vol rust en ontspanning. Een ideale vakantiebestemming voor de vijftig plusser.

Wild observatiepunt

Wild spotten

In het Nationaalpark zijn er meerdere wild observatiepunten waar de dieren zich laten zien. Vooral de herfstperiode wanneer de bronstijd is aangebroken zijn dit bijzondere plekken om de reeën in hun natuurlijke omgeving te observeren.