beukenblad uitzicht vakantiehuis sauerland

Wandelvakantie in het Sauerland

ongerepte natuur in hessen

Wandelen door bossen midden in natuur van Sauerland


Wandelen door natuur

Het met bossen begroeide landschap van het hesschische middelgebergte tussen het sprookjesachtige Reinhardswald in het noorden en Odenwald in het zuiden is een ideaal gebied voor de natuursport wandelen. Het landschap is rijk aan idyllische dalen en oude vakwerkstadjes. Natuur van Sauerland met een rijkheid aan ongerepte bossen, afwisselende landschappen met talrijke goed bewegwijzerde wandelroutes maken deze streek tot een uitstekende wandelbestemming voor een bijzondere wandelvakantie.

Grondbezitters, gemeentelijke touristenbonden, Nationaal-, Natuurparken en regionale organisaties van het Duitse wandelverbond hebben in overleg de afgelopen jaren talrijke gecertificeerde wandelwegen in Hessen ontwikkeld. Deze wandelroutes voeren vaak over afgelegen paden


Dieren van het Kellerwald

Er is veel te beleven in de natuur bij ons vakantiehuis. Het is nog vroeg in de ochtend en een eekhoorn zit te knabbelen aan een dennenappel in een larchboom. Vogels zingen het hoogste lied en roofvogels zweven hoog in de lucht op zoek naar hun prooi op de grond. Even later zie je een vos van heel dichtbij niet bewust van je aanwezigheid. Roofvogels worden opgeschrikt en vliegen weg van hun voederplek in het bos, bezaaid met veren van hun prooi. Een nieuwschierig jong wasbeertje laat zich aanschouwen hoog in een boom, om zich vervolgens opnieuw op een velige plek te verschuilen. Vanaf het wildobservatiepunt ziet u herten in al hun pracht of everzwijnen met hun jonge biggetjes. Enkele bijzondere ervaringen die ons dichter bij de natuur brengen.

Eekhoorn

Eekhoorn in de boom bij ons huisje

Wasbeertje

Jonge wasbeer in boom van het Kellerwald

Beukebladeren

Beukenbladeren lichten op in het bos
van Kellerwlad Edersee


Prachtige natuur in direkte omgeving

In het voorjaar is het een gezellige boel in onze grote tuin. Het zit dan vol met de mooiste verschillende soorten vogels zoals de boomklever, specht, lijster, vink koolmees, putters enzovoorts. Allemaal zich tegoed doen van zaden en pinda's in de bomen. Een periode waarbij zij druk in de weer zijn met het maken van hun nesten. Je ziet vogels met felgekleurde buiken en kelen die pronken voor de vrouwtjes en hun het hof maken. Het is een gezellige schouwspel, om vrolijk van te worden!

Vos

Vosje bij wildopservatiepost in Frankenau tijdens wandeling in Duitsland.

    Honden Internet Satelliet Televisie Roken Verboden