beukenblad uitzicht vakantiehuis sauerland

Omgeving rondom het Sauerland in Duitsland

wandelen in Sauerland

Heerlijke wandelen in de sneeuw in mooi Sauerland


Sauerland, streek in Duitsland

Sauerland is een streek in het middelgebergte van deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Hoogten die varieert van ongeveer 200 meter in het dal van de Ruhr tot ruim 840 meter in Hochsauerland, omgeving van Winterberg - Kahler Asten. Sauerland wordt begrensd door het Bergische Land in het westen, het Ruhrgebied in het noordwesten,

het dal van de Lippe in het noorden, het Waldecker Land in het oosten en het Rothaargebergte in het zuiden. Het ligt in het gebied van het Hochsauerlandkreis, kreis Soest, kreis Olpe en het Markischer Kreis. Sauerland, ook wel 'Hollandse Alpen' genoemd door de relatief korte afstand ten opzichte van Nederland, heeft in alle jaargetijden veel te bieden. Zomers worden er veel sportieve activiteiten georganiseerd en kun je wandelen tijdens een van de georganiseerde wandeltochten en genieten van natuur. In de winter behoort Sauerland, samen met Willingen tot een van de leukste wintersportgebieden van Duitsland.


Particulier huisje huren omgeving het Sauerland

Wilt u in de omgeving van het Sauerland een leuke vakantiewoning van een particulier eigenaar huren, dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij verhuren onze vakantiewoning particulier zonder tussenkomst van een reisorganisatie. Hierdoor kunnen wij de huurprijs voor u laag houden. Aangezien wij zelf regelmatig het huisje bezoeken en vakantie houden, kunnen wij de kwaliteit hiervan waarborgen. Wij doen ons uiterste best het de huurder zo veel mogelijk naar de zin te maken en u een fijne vakantie in Duitsland te laten ervaren in ons gezellige huis in Frankenau.

vakantiehuis

Ons huisje in de herfst

Wasbeertje

slaapkamers

Hond in grote tuin

Hond ligt in de grote tuin van ons huis nabij het Sauerland


Honden Welkom in Frankenau

Hebt u een hond en wilt u als hondenbezitter samen met uw viervoeter een geweldige vakantie beleven dan bent u hier in Sauerland op het juiste adres. Samen met uw hond bent u van harte welkom in onze vakantiewoning. Onze labrador Diamond heeft het hier altijd geweldig naar zijn zin en springt op van plezier zodra hij vrij het weideveld van Frankenau op mag lopen. Uw hond mag bij ons gratis verblijven omdat wij vinden dat hondenbezitters met hun hond ook vakantie moeten kunnen vieren.


Omgeving van onze woning in Sauerland

De omgeving van ons vakantie huisje wordt gekenmerkt door een bijzonder ongerept natuur met prachtige Oerbeukenbossen, hier kunt u prachtige kwaliteits wandelroutes bewandelen. Naast deze natuur zijn er in de nabije omgeving vele leuke dorpjes en vakwerkstadjes te bezichtigen zoals Frankenberg, Fritzlar, Marburg, Bad Wildungen, Korbach enzovoorts. Kasteel Waldeck bij de Edersee is een van de vele kastelen in de omgeving welke zeker een bezoek waard is. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de edersee.

fieters

Fieten op vlakke fietspaden rondom Edersee

Sauerland

Prachtig uitzicht op het Kellerwald.


Edersee, groot Stuwmeer en touristisch trekpleister van Duitsland

De Edersee is 27 kilometer lang en is het op een na grootste stuwmeren van Europa. Groot aantal soorten van klein tot zeer grote vissen komen in deze wateren voor. Het is een waar paradijs voor recreatie en vakantieplezier met een bekoorlijke landschap van het Middengebergte. Vele sporten als zeilen, duiken, vissen en overige activiteiten zijn hier te beoefenen. Op de mooie golfbaan van Waldeck kunt u in alle rust een balletje slaan.

ongerepte natuur in hessen

Heerlijke ontspanning en vermaak in het mooie Sauerland


Rivieren en stuwmeren

Sauerland ligt in het stroomgebied van de Rijn en de Wezer. In Sauerland ontspringen verschillende rivieren. Een aanzienlijk deel van deze rivieren wordt onderbroken door stuwmeren, die dienen voor wateropslag, regulatie van het waterpeil, recreatie en soms energievoorziening. Een aantal van de stuwdammen zoals ook de Edersee is gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Edersee ligt op 14 kilometer afstand van ons vakantiehuisje en is meer dan een bezoek waard. In 1266 verschhen de naam Sauerland voor het eerst en betekend zuidelijk land.

Vakwerkstad in Sauerland

Vakwerkstad in het bergachtig Sauerland

    Honden Internet Satelliet Televisie Roken Verboden