beukenblad uitzicht vakantiehuis sauerland

Activiteiten rondom Kellerwald Edersee

wandelaars

Wandelen door het bos van Natuur- en Nationaalpark Kellerwald-Edersee
en rondom Frankenau is een prettige manier van ontspannen en onthaasten.


Actief in natuur

Of u nu een relax vakantie of een actieve vakantie wilt, in de omgeving van het Sauerland zal dit zeker gaan lukken. Onze vakantiewoning is gelegen in het

natuurgebied van het Nationaalpark Kellerwald Edersee en Natuurpark Kellerwald Edersee. Vele wandelroutes laten u de weldaad ervaren van dit prachtige natuurgebied. Met een beetje geluk ziet u een hert of vos die verrast wordt door uw aanwezigheid. Naast wandelen en de natuur ontdekken zijn er vele mogelijkheden om actief bezig te zijn. Hieronder heb ik enkele activiteiten uiteen gezet.


Wandelen door het Waldeckerland

Deze omgeving biedt veel mogelijkheden voor de echte wandelaar en natuurliefhebber. Bij ons vakantiehuisje zijn talrijke wandelroutes die u voeren door de mooiste natuurlandschappen van Duitsland. Oerbeukenbossen die behoren tot een van de grootste en unieke bossen van Europa. De Kellerwaldsteig en Urwaldsteig zijn enkele voorbeelden van vele erkende langere afstand wandelroutes in de nabije omgeving. Routes die onderscheiden zijn met het Duitse kwaliteitszegel 'Wunderbares Deutchland'. Naast deze "actief" te belopen wandelroutes zijn er ook diverse minder intensieve te bewandelen wandelroutes, voor de meer recreatieve wandelaar.


Paradijselijke dalen rondom Sauerland

Kellerwaldsteig route begint in Frankenau, deze lange afstands wandelroute loopt langs ons vakantiehuis en voert u verder door het Kellerwald richting Edersee. U kunt tijdens uw wandeling genieten van de rust en schoonheid van de afwisselende natuur met ruisende dennenbossen, groene weiden en paradijselijke dalen met vele stroompjes, kenmerken van het middengebergte van Waldeckerland omgeving Sauerland.. Voor de niet geoefende wandelaar zijn hier ook zeker mogelijkheden met redelijk vlakke routes. Ook als u een hond heeft is het waar genieten in deze nagenoeg ongerepte natuur.

natuurfoto

Mooie natuur voor mens en hond


Bos

Prachtige bossen in Duitsland


Vakantiehuisje

Gezellig vakantiehuisje op vakantiepark Frankenau
is ook in de winter zeer behaaglijk

Fietsers bij de Edersee

Fietsers met e-bike bij de Edersee


Fietsen met E-bike

Het Waldeckerland is bij uitstek de streek om mooie, spannende en avontuurlijke fietsroutes te maken. Voor de touristische fietser is het daarbij verstandig de e-bike te gebruiken aangezien de soms hoge heuvels veel energie en kracht van het lichaam eisen. E-bikes zijn te huur bij het informatiecentrum bij de Edersee. Rondom de Edersee zijn meerdere accu oplaadstations zodat u langere afstanden kan afleggen. Onderweg kunt u de tijd nemen om te genieten van het natuurlandschap, bezienswaardigheden zoals Slot Waldeck en leuke stadjes en dorpen waar u ook nog een beetje cultuur kunt proeven.


Paardrijden door
het Nationaalpark

Op 500 meter afstand van ons vakantiehuis bevindt zich manege van Ralf Finke waar gekwalificeerde instructeurs u onder hun hoede nemen, ongeacht of u beginner bent of gevorderde. Instructeurs leren uw kinderen niet alleen paardrijden, maar ook hoe ze met paarden moeten omgaan. Wilt u het kellerwald in de huifkar ervaren en bekijken, ook dit is mogelijk, maak daarvoor een afspraak bij de manege. Het aanbod van de manege is veelzijdig.

  • Paardrijles op individuele basis per uur.
  • Basiscursus omgaan met paarden.
  • Rijtochten onder begeleiding.
  • Dagtochten naar o.a. de Edersee.
  • Paard rijden als gezondheidskuur.
Huifkar

Met huifkar door natuur van het

Kellerwald, genieten van de schoonheid van natuur.

Golfbaan

Golf bij Edersee is voor veel golfers een
bijzondere belevenis om in mooie natuur ontspannen een balletje te slaan.


Golfen in Duitsland

Als golfbestemming is Duitsland steeds populairder aan het worden. Daarom is het een geschikte bestemming voor een golftrip dichtbij huis. In Duitsland is golf erg populair met bijna 650 golfbanen verspreid over heel Duitsland. De banen varieren van 9 tot en met 27 holes waarbij de moeilijkheidsgraad verschilt per baan. Deze liggen veelal midden in de natuur met een prachtige flora en fauna van Duitsland.

Naast bovengenoemde golfbaan zijn er ook ....


Zwemmen in Sauerland

Er zijn in de omgeving van onze vakantiewoning meerdere zwembaden. Deze zwembaden varieren van eenvoudig tot zeer uitgebreid met sauna, bubbelbaden e.d. In Bad Wildungen is zelfs het grootste kuuroord van Europa te vinden op een half uurtje rijden van het huisje. Hier zijn verschillende zwembaden alsmede een binnenzwembad.

Op een klein kwartiertje rijden met de auto vindt u in Löhlbach het openlucht zwembad genaamd Waldschwimmbad. Aan de Edersee zijn meerdere strandbaden die ook geschikt zijn voor kleine kinderen.

Zwembad Heleponte

Zwembad Heleponte


Waldswimmbad Vöhl

Waldswimmbad Vöhl

Activiteiten bij de Edersee

Watersportactiviteiten bij de Edersee

Zeilen

Zeilen op Edersee

Strandbad Edersee

Strandbad bij Edersee

Visser

Vissen op boot bij Edersee

Kanovaren op Edersee

Kanovaren op Edersee


Watersport bij de Edersee

De 69 km lange oevers van de Edersee zijn nagenoeg vrij toegankelijk. Een deel van de baaien is een waar paradijs voor vissers, terwijl surfers, zeilers en waterskieers of duikers hun eigen plek hebben.

Duiken
In de maanden mei tot augustus is de waterstand en het zicht op de Edersee in de regel zeer geschikt om te duiken. Naast de talrijke vissoorten in het meer, zijn er voor duikers buitengewone bezienswaardigheden. Er zijn resten te zien van oude dorpen op een diepte van 8 tot 12 meter. Een hoogtepunt is de "Bericher" brug die vroeger de Eder overbrugde en in delen nog wel tot 32 meter diep liggen.

Zeilen Surfen Vissen en Kanovaren
De Edersee biedt voor zeilers en surfers de beste voorwaarden om deze sport uit te oefenen. Het is een uitstekende zeillocatie. Rondom de stuwdam tot na Herzhausen vindt u bovendien overal toegankelijke inhammen om te zwemmen, picknicken en te relaxen. Bij ruw weer kan de Edersee goed sportief worden. Een zeilbrevet is nog niet voorgeschreven, maar er wordt wel een bewijs van zeilkennis gevraagd wanneer men een zeilboot wil huren. Meerdere zeilscholen bieden cursussen aan voor het krijgen van een zeilbrevet. Hiervoor worden de meest moderne boten gebruikt. Kieljachten, jollen, catamarans en electrojachten kunnen per uur ,dag of per week gehuurd worden.

Windsurfen is toegestaan op de gehele Edersee, men moet wel letten op rondvaartboten deze hebben altijd voorrang. Er zijn ideale omstandigheden voor zowel beginners als gevorderden. Direct aan de Edersee zijn er meerdere mogelijkheden om surfmateriaal te huren of om lessen te nemen.

Vissen Op de Edersee zijn er uitstekende vismogelijkheden voor sportvissers. Dit meer is een van de weinige wateren, waar men vanaf vrij toegankelijke oevers van 69 km lang en vanaf de boot naar hartelust kan hengelen. Elk jaar kunnen er weer prachtige exemplaren van roofvissen tot wel 30 pond worden gevangen. Visvergunning voor 2 dagen kost 15 Euro. In de gemeente Vöhl kan men een visvergunning krijgen.

Kanovaren op de Edersee of langs de Eder en genieten van rust en de natuur. Er zijn meerdere bedrijven die kano's, kajaks en alles wat daarbij hoort verhuren


Wintersport Sauerland

Sauerland, ook wel 'Hollandse Alpen' genoemd door de relatief korte afstand ten opzichte van Nederland, heeft in alle jaargetijden veel te bieden. Zomers worden er veel sportieve activiteiten georganiseerd en kun je wandelen tijdens een van de georganiseerde wandeltochten en genieten van natuur. In de winter behoort Sauerland natuurlijk tot een van de leukste wintersportgebieden van Duitsland.

De wintersport gebieden in Noord Hessen van Duitsland hebben veel te bieden. U kunt hier in het 'land van de duizend bergen' skieen, snowboarden, langlaufen, rodelen, sledetochten- en sneeuwwandelingen maken etc. Goede voorzieningen ter plaatse maken de wintersport gebieden prima toegankelijk. Het Sauerland kent enkele grote wintersport plaatsen zoals Winterberg en Willingen, welke internationale bekendheid genieten. Winterberg en Willingen liggen op een klein uurtje rijden van ons vakantiehuis.

Wandelaars

Wintersport met het hele gezin

Skiers

Skien in Sauerland

Hond op vakantie in sauerland

Heerlijk uitrusten in de tuin na een actieve en intensieve prachtige
lange wandeling door het bos van het Nationaalpark.

    Honden Internet Satelliet Televisie Roken Verboden